Bandenmaat omrekenen

Andere banden onder uw auto betekend een andere snelheid tenzij u de zelfde maat gebruikt, gebruikt u een andere maat? bereken hier dan het verschil in snelheid.

Bij 1 vult u de orginele bandmaat in wat onder uw auto hoort (fabrieksmaat), bij 2 kiest u het aantal inch die u wilt en de bandmaat die u nodig zal hebben zodat er bijna geen snelheids verschil in zit.

  • 1. Van /R
  • 2. Naar /R
uit

Een andere bandmaat betekend een andere snelheid, met deze calulator kunt u de bandhoogte en de afrolomtrek berekenen. Wilt u een andere formaat inch onder uw auto dan is het handig deze calculator te gebruiken zonder dat het invloed heeft op uw snelheidsmeter.

Dus voorkomt een tellerafwijking en onverwachtse boetes!

Vanuit de fabriek wordt de snelheid op de teller vaak al hoger weergegeven dan in werkelijkheid, je kan dit meestal merken dat de sneilheid van een GPS lager is dan de teller, de snelheid van de GPS is vaak ook nauwkeuriger.

Neem je een velg met een grotere inch maat dan zal de band dikte dunner moeten om geen snelheidverschil te krijgen. De breedte van de band heeft minder invloed op de snelheid, wel op de grip.

Gest